Annonser från BloggPartner

Vi fick datorn idag!

Hej!
Idag fick jag min skoldator :) Såhär ser denna sköning ut:
På tyskan idag fick vi reda på att vi har utbytesstudenter! Så dem ska vi få träffa på torsdag, alltså närsta tyskalektion! Ska bli fettnice att inte ha en lika tråkig lektion som idag, fast den var rätt knäpp ändå kom jag på ;) Men i alla fall, ska bli kul att prata med riktiga tyskar, ganska länge. Jag träffade ju ändå några tyskar, som jag pratatde lite grand med, på Mallis. Men dem har jag ju inte kontakt med längre och sånt. Så nu ska det bli jätteroligt att få träffa dessa personer! Dessutom ska ju även några av oss få åka ner till Tyskland. Hehe, choose me please? Wählen Sie mich, bitte?
Haha, man kan ju alltid önska? ;)

Ehm... Random

När jag har tråkigt på kvällen så borde ni vid det här laget veta att jag spelar in film ;) Hehe, så även i kväll, jag tänkte att jag bara babblar på om massa skit och sen klipper jag bort det jag säger och har bara kvar ehm... Ja... Ni vet? ;) Det blev faktiskt rätt kul när man bara klippte ihop alla "mellanord" och här är resultatet(den slutar lite tvärt;)):
Med detta avslutar jag veckan ;) Ciao!

Kontrast

Ja, som S skrev är sommaren snart slut... Igår gick vi faktiskt omkring med tumvantar på matfestivalen, hehe.
Jag känner att det har varit en jättebra sommar och hoppas nu på en minst lika rolig höst och vinter! Senhösten och början på vintern brukar vara mysigt, men jag tröttnar snabbt på det kalla. Det känns som om hela landet går i ide under vintern och jag gillar det inte riktigt. Jag skulle vilja bo i ett varmt land och jag tror att människan mår bäst av sol och värme. I Sverige blir det hysteri när solen väl tittar fram och jag skulle hellre vilja kunna ta solen och värmen för givet. Samtidigt har jag hört att tiden går mycket snabbare där det inte finns några årstider, och det vill jag inte heller.
Flytta utomlands tänker jag göra i framtiden, men just nu ska jag njuta av det braiga i hösten och senare i vintern... Jag hoppas faktiskt att vi får en riktig vinter i år igen!
Mysigt eller för jävligt?
♥I

Sommaren är snart slut

Nu är det bara tre dagar kvar av sommaren! Eller ja, av sommarmånaderna. Sen börjar hösten och hörde av en kompis som bor i Kiruna att det redan börjat snöa nu. Usch! Jag vill ha mer sommar, eftersom jag var sjuk i två veckor också, de veckorna blev ju bortkastade då...
För övrigt en mycket innehållsrik sommar med nya möten och minnen för livet ;) Hoppas att ni också hade en trevlig sommar och laddar om inför sommar 2011! :DSist men absolut inte minst; Busschaffisen på Mallis, så jäkla tuff alltså ;)
Stort TACK till alla som gjorde min sommar till vad den blev! om inte eran sommar blev sämre än förväntat så hade vi ju i alla fall tur med vädret ;)


Nu blir det party!

Nu ska vi sticka ner till matfestivalen för lite årligt partyparty ;)
Dock inte så varmt och härligt i år så det blir tjocktröja på om man inte vill frysa ;)
Helt ärligt så brukar det inte hända så mycket mer än att man kanske äter något, kollar om det är någon bra som sjunger på torget och kolla på suparbarn som blir "tagna" av polisen som häller ut deras dricka ;) Men, men det blir nog nice ändå!
Chao!
Förresten, glöm inte att gå in och betygsätt vår blogg!

Verkligheten är tillbaka

Hej!
Man känner verkligen nu att man är tillbaka i verkligheten. Idag (!) fick vi läxor och fick reda på när vi förmodligen kommer ha prov. Även handbollen har börjat seriöst igen. Samtidigt har jag även fått reda på lite tider då konfirmationen drar igång. Nej, jag konfirmerar mig inte, det är redan gjort! Jag är ledare numera och vi har därför fått planeringstider och tider till första träffen och första lägret. Det kommer nog uppta mer av min tid än vad jag kanske tänkte från början! Men kul ska det bli ;)
Jag trivs i min klass och det mesta känns bra i och med skolstarten.  i helgen blir det ju partyparty med matfestivalen! Man brukar kanske inte göra så mycket, men ska bli kul att kanske träffa lite nya klasskompisar men också gamla klasskompisar. Det blir nog kalasbra, förutom att det kommer säkert vara lite kallt :(
På måndag får vi våra skoldatorer! :D Jippie, något mer att släpa runt på eftersom att det inte räcker med tjocka böcker. Nej, men det är faktiskt jättekul att man få låna en egen dator eller vad man ska säga.
Det var allt för stunden, adjö!

Hej jag läser Blondinbella

Hej!
Jag har snart läst ut Blodinbellas bok. Fast jag vill inte att den ska ta slut, så därför har jag sparat lite tills imorgon ;) Den är jättebra, man börjar faktiskt tänka lite annorlunda på saker och ting. Och boken har gett mig lite idéer på saker jag vill göra, avslöjar inte mer än så vad det kan handla om ;)
Hihi finfina cambilder ;)
Riktigt söt ;)
Jag kan säga såhär om boken: Alla tjejer i tonåren bör läsa den. Jag vet att det är vad alla säger, men det som sägs är sant. Isabella förtjänar alla guldstjärnor hon kan få och det behövs fler inspirerande tjejer som henne. Jag unnar henne all framgång och hoppas på en till bok!

Lite nya finesser

Hej!
Skulle bara meddela att nu är vi registrerade på bloggtoppen.se och har lagt in deras länk under länkar. Bloggportalen har vi varit medlemmar på från start, men idag la jag in även deras logga under länkar. Så lite små ändringar på framsidan av bloggen ;)
De två översta loggorna är alltså det nyaste som vi lagt till under länkar ;) (like you care...)

Första dagen på gymnasiet!

Idag var det första dagen på gymnasiet. Jag och A skulle ha upprop klockan 08.00. Så när vi anländer så står olika skolor i sina små grupper och delar lite fördomar om andra elever mellan sig ;)
Man kände sig i alla fall jätteliten, även om det bara var ettor där :o Undrar hur det kommer bli imorgon när alla treor och tvåor kommer vara där :S Men efter tipspromenaden (som gick jättebra för vår mentorsgrupp) så lärde man sig att hitta rätt så bra i alla fall :)
Till en början kändes klassen inte alls bra, vi är liksom 25 tjejer och 6 killar... Men sen när man väl börjat "mingla" runt lite med alla i klassen så känns den jättetrevlig! Känns som att det kommer bli tre riktigt bra år! Känns liksom som att i stort sett alla pratar med alla och jag har redan funnit några som jag kommer vara lite mer med, tror jag :) Men i stort sett alla var framåt och ville gärna prata, men det finns ju alltid undantag ;)
Dagen bestod av sjukt mycket information... Tipspromenad  och lunch.
Jag och A kände inte alls många för dom vi trodde att vi skulle gå med hade kollat fel ;) Så det känns jättebra, förutom att det är så ojämnt med killar jämfört med tjejer, men det ska nog fungera bra ändå :)
Japp det var allt från den här dagen, känner att jag börjar bli förkyld också :( jag och mitt dåliga immunförsvar :(
Sammanfattningsvis: mycket information och papper, man känner sig liten och roligt med ny klass och nya ansikten :)

Saras schema i Nv1c

Japp, nu vet jag vilken klass jag hamnat i.
Vet inte alla som ska gå där, men jäkligt många som jag känner :( inte så himla kul, jag som hade hoppats på att bara hamna med A och resten nya typ...
Här är mitt schema andra veckan i skolan ;)
Verkar som att alla andra klagar över sina scheman, men natur, som borde vara "värst" verkar helt plötsligt vara bäst :D hehe, något som är bra i alla fall ;)
Jag och A hamnade alltså i samma klass :)

Min dag idag!

Hej!
Idag är det min dag. Min tur. Min tur att bli 16 ;) Dock har vi inte haft "släktkalas" eftersom att mamma är sjuk, därav har jag inte öppnat så mycket presenter.
Men det jag har fått hittills är en parfym och ett grymt nice kort av I, choklad, en matta, biokort, pengar och min cykel, som jag fick i förtid ;) Det är allt för stunden :)
Jag gillar ju inte tårta (så mycket i alla fall..) så därför fick jag Ben&Jerry's glass istället att bjuda på :) Riktigt nice det!
S♣

Härligt att kunna själv.

Nu är jag väldigt nöjd! Jag har länge velat lära mig att göra inbakade flätor, men det har aldrig blivit så (mina kompisar och min låtsasmamma har fått göra på mig). För några minuter sedan kom jag på att jag kan lära mig själv genom internet. Thank god for it! Så efter att ha kikat på lite youtube-klipp kan jag göra inbakade flätor, tjoho! Principen är jättelätt, men jag måste förstås öva mer för att få dem riktigt bra och för att göra snabbare.
Nedan är de videor jag tittade på för att lära mig de sorter jag ville - flätan i luggen samt två inbakade flätor att sova med för att få lockigt hår (alltså behöver de inte bli jättejämna och fina).
Tre saker de inte nämner i klippen och som en n00b som jag inte fattar är
1. Borsta ut håret ordentligt.
2. Om du står länge och flätar kommer du få ont i armarna (speciellt om du gör den inbakade flätan i bak).
3. Du kommer även få ont i ryggen, om du står upp och flätar länge (men det släpper snart).
Den här videon såg jag först. Hon visar principen bra så att man ser ordentligt:
Såhär gör man en i luggen:
Söt tjej som visar inbakad fläta i bak (här ser du bra hur man gör den så sig själv):
Tittade bara lite snabbt på denna, men sådana här är för att sova i tänkte jag:
Nu blir det dusch och sedan flätning inför natten. För dig som också tänker lära dig önskar jag lycka till!
♥I

Är det någon som skiter här?

Jane låter så kaxig när hon pratar svenska så jag tvingade henne att säga något bitchigt. I videon har vi precis kommit fram i Skövde och det luktar illa från tåget...
Tummen upp!
♥I

Stalkad

Med detta meddelandet blev Issa stalkad idag :o Läskigt va?
♥♣

Bevis på att man är en Munkytjej!

Full fart ;)
Jag hade lite tråkigt så gick ut och fotade lite :) Det blev lite fina bilder, men mest konstiga, som jag bjuder på ;) Jag såg ett träd och fick idén att jag skulle bevisa att jag var en av munkytjejerna ;) Något nytt måste ni ju ha att roa er med ;) Haha! Fråga mig inte, jag är väl bara lite smått galen och har barnasinnet kvar ;)

Mamma Uggla!

Innan klippet visas, ord för ord:
Mår ni braa? "jaa" Åh, va härligt! Skönt att det inte regnar också, visst är det skönt? Får jag fråga, har ni sett Mamma Mia? "jaa" Ah, va tyckte ni, tyckte ni att den va bra eller? "jaa" svikare... "haha" Varför tyckte ni att den var så bra? Alla bara tjatar om Abba och Björn och Benny att dom är så bra och att dom har gjort så många hits. Äh men va fan, jag har ju också gjort många hits! *lite jubel;)* Eller hur? Mina är dessutom mycket bättre än Abbas. Jag menar mina texter har ju ett budskap. "Haha *fult skratt*"  vad var det där för skratt? Ja, men ärligt talat vad är till exempel Dancing Queen jämfört med... Pissfitter? Och bara för att bevisa att för att lyckas i popbranchen inte behöver ha skägg, senlugg och spela dragspel så har jag gjort en musikal på alla mina hits. *jubel* mm... sug på den här! mmmmMamma Uggla! *jubel* och ikväll ska ni få ett litet smakprov!
Man kan säga vad man vill om Maguns Uggla, men har är kung för att va 56 år! Hur många 56 åringar har en aning om photoshop, google osv. Grym! Dock är inte pratet innan med, för då fattar man lite mer av klippet, därför skrev jag det han sa innan klippet, ovanför klippet ;). Men han jämför sig lite med Abba och musikalen Mamma Mia. Henrik Dorsin och en kille till har gjort en minimusikal på hans låtar som är med i hans Revy nu i höst. Gissa om jag vill åka och se den? ;) Speciellt när Dorsin är en av upphovsmännen! Plus att Maguns har varit lite av en favorit sen jag var liten. När vi till exempel skulle bila till Legoland så var det alltid Pom pom på högsta volym! ;) Det trodde ni inte om mig kanske? Haha!

Lite som Hogwarts

Hej på er!
Idag ska jag nog ner till stan för att inhandla en kalender till skolstarten. Det känns faktiskt lite som Hogwarts, för man känner inte alla, man vet inte vilken klass man kommer hamna i och man måste köpa det mesta skolmaterialet själv. Så därför jämför jag det med Hogwarts, like it or not ;) Harry Potter är min störta idol för han är så tuff ;) Haha!
Vissa har ju redan börjat skolan igen, men vi börjar den 24e ;) 6 dagar kvar på lovet bara :o Men visst längtar man lite efter att se hur det kommer vara, vilken klass man hamnar i och så vidare. Så på ett sätt längtar jag till skolan. Fast jag längtar inte till det som innefattar "skolan," det vill säga läxor, prov, press, plugg... Inte längre någon sovmorgon heller :( Tråkigt, tråkigt men sant va...
VS

Kanske inte är så lika ändå?

Kort från hemliga beundrare!

Issa fick sig en liten surprise i brevlådan idag:
Man kunde skicka gratis vykort från ett tält i Göteborg. Tack Posten!
Vi stod och beundrade det fina kortet och sedan bakade vi Marsmallow Chip Muffins. Yum!
De kanske ser missbildade ut, men låt inte ögat luras... (Egentligen var det recept på Chocolate Chip Cookies men vi hade i marsmallows också och la dem i muffinsformar. Värt att testa.)
Förresten gick tandställninggrejen bra. Gör inte speciellt ont, bara känns lite konstigt. Så nu är jag och Issa räls-buddies. Yay!
♥I

Egen komponerad musik

(Som det står i eftertexten så är ljudet mixat i Garage Band. Filmen är redigerad i iMovie)
Igår spelade jag alltså in mig själv i en egen komponerad version av Barbiegirl ;) Gillar början mest, för det låter nästan precis som orginalet, eller en förvrängd version av orginalet, så det var nice :) Jag blev rätt nöjd för att det var första gången som sagt :) Det tar inte alls lång tid heller :D hihi Fast det blev lite lagg i slutet, eller något liknande, för det låter som det stannar upp, tyvärr... men annars är den väl okej? :)
Får ta och lära mig programmet lite bättre så att låtarna/filmerna/ljuden blir ännu bättre :)
Alltså, filmen är bara snabbt ihopslängt för att det skulle vara något "kul" att titta på, alltså är det inte det ni ska ha fokus på, men det blir ju lätt så... ;)  Musiken är ju ♥  ... fast ne? ;)

Hello braces!

Det är väldigt synd om mig för jag är sjuk... Ont i halsen, öronen och huvudet och så lite feber och snor i näsan på det. Låter gött va?
För att vara ärlig mår jag bättre nu. Ingen feber i alla fall. En stor dag väntar framför mig så jag hoppas på att bli ännu bättre under natten. Jag ska nämligen få räls! Dumdumdum...
(Sorry Jasmin om du inte gillar bilden, men typ enda jag log stort med tänderna haha)
Faktiskt ska det bli roligt tycker jag. Visst kommer det göra ont och det är inte det skönaste när tandläkaren spänner upp munnen så man ser ut som pappan i De tre vännerna och Jerry, men det är värt det. Man får fina tänder efteråt plus det verkar faktiskt roligt att ha räls.
Så här ser förresten världens dyraste tandställning ut:
Kostar mellan 4 000 - 8 500 pund som är ungefär 48 000 - 102 000 kronor! Tur att tandställning är gratis i Sverige upp till 20 årsåldern. Fast då får man ju den gamla hederliga rälsen och ingen lyx-variant ;)
♥I

Tibro

Hej!
Mitt internet har legat nere hela dagen, så därför har det inte blivit någon uppdatering från min sida ;) Men, men, när jag kom hem från Tibro så hade far min fixat så det fungerade igen! :)
Ni kanske undrar vad jag gjorde i den lilla staden Tibro? Haha det ni! ;) Skojade bara! :) Jag provtränade med deras underbara A-flickslag i handboll :) Det var faktiskt riktigt skoj! Förutom att jag stukade vänster tumme och höger pekfinger, men det gjorde inte ont förens jag kom hem :( Mindre kul...
Aja, mindre kul inlägg men ville uppdatera lite bara! :)
Pussochkram!♥

Peter Nilsson

Hahahahahahahaha! Första gången jag var inne på Peter Nilssons, eller mer känd som Kissies brorsas blogg och fick se den här videon. Garvar som fan XD Tänkte dela med mig lite av min dåliga humor till er. HAHAHAHAHA!
"som en stickad tröja.."

Waka waka (do it)

Fotbolls VM är slut, tack jag vet. Men Shakiras VM-låt är fortfarande sjukt bra! Hon är så jävla cool den där tjejen. Och grym på att dansa...  Ni kommer väl ihåg Whenever Whenever och Underneath your clothes?
Jag tycker bäst om den spanska versionen av VM-låten men den engelska är mest utbredd (150 miljoner visningar...). Dock är Shakiras låt faktiskt en omgjord version av en gammal låt. Vilken är bäst?
Shakiras dans väger upp lite annars typ lika bra ;)
♥I
Btw A: Glöm inte lägga upp den söta videon på dina små kussar!

Way Out West? Hmpf...

Göteborgs Kulturkalas for the win!
Jag och J samlade på oss massa pins och godis som man fick gratis i tält tjoho! Sedan kutade vi omkring och tog bilder på saker.
Jag och mina munkvänner (eventuellt var det thailändare utklädda till munkar?)
Munkarna hade mössor på sig - asgulligt! Och vid sig hade de även flaskor med nåt gult i. Vi misstänkte att det var kiss (urin) i dem först. De kanske inte ville gå på toa för att de var munkar. Men vår slutsats blev att det var te...hm.
♥I

Tre mascaror

Hej!
Jag tänkte visa vilka Mascaror jag använder :) Jag använder tre stycken och för mig är dessa tre jättebra tillsammans.
Isadora - extra volume 01 (super black)
Maybelline New York - Define-a-lash (gummiborste)
Maybelline New York - The Colossal volum' express (den som i stort sett alla har;))
Jag använder en som är gummiborste (MNY DaL) eftersom att den separerar fransarna mycket bättre än en vanlig borste, enligt mig, så det är ett tips om ni inte vill ha fransarna ihopklumpade. ;)

The girls are back in town

Det fanns inget öppet fik i Herrljuga vid den här tiden, så vi efter att ha letat i hela stan (en 300 meter lång gata...) gick vi till Hemköp. Det blev ingen Herrljunga cider men istället mineralvatten, nougatkakor, dammsugare, fryst blåbärspaj och vanilj kesella.
Såhär glada blev vi när vi fick godsaker:
Men sedan fick vi bråttom till tåget hem:
A♥I


Traintrip to Herrljunga

Nu ska vi (I & A) sticka på en liten trip till Herrljunga! Vi har aldrig stannat där (åkt förbi massa med tåg) så tänkte kolla in caféutbudet ;). Vi är sjukt sugna på sött! Cookies. Eller crêpes. Eller kakor. Eller glass. Eller tårta. Eller donuts mmm...
Två sötsugna flickor som var hemlösa i Göteborg i förrgår:
Bye!
A♥I

Jag kan inte sova

Om ni undrar varför jag uppdaterar bloggen såhär dags på dygnet så beror det på att jag inte kan sova. Nej, det är inget jag är orolig för som kommer hända under morgondagen. Kanske är det ändå för att det är fredagen den 13onde imorgon som jag inte kan sova? vem vet?
Det var egentligen tänkt att jag skulle köpa min mobil imorgon, men eftersom att det är fredagen den 13onde imorgon så kanske jag väntar tills på lördag ändå? ;) Inte för att det någonsin hänt något på fredagen den 13onde för mig, men någon gång måste ju vara första gången eller hur?
Nepp, nu ska jag ta ett glas vatten och försöka somna igen.
God natt!♥

Otursdagen...

Ville bara skicka ut en varning till alla munkyläsare. Om det känns lite jobbigt idag, att inget går er väg. Bara lugn, det är fredagen den 13onde idag! Alltså är det inte ditt fel om du spillde ut kaffet på förmiddagsfikat, eller om du slog i lilltån i tröskeln. Det är helt enkelt personen olyckan som har varit framme och spökat på sin älsklingsdag! Så lugn bara lugn, i morgon blir det mycket bättre!

Åska och korv

Hej!
Idag fick jag äntligen träffa min Isabella igen! Vi har inte träffats på närmare 2 månader :o Så det var verkligen på tiden. Men såklart så ska det dåliga vädret hålla i sig, (man vill ju ha det fint nu i slutet av sommaren innan skolan börjar) så vi var inne och tittade på film och när det åskade så passade vi på att prata om våra somrar och om en massa annat såklart. :) På menyn stod det kakor, bullar och korv med bröd ;)
Gammal bild på Issa♥

Crap or crêp?

Idag tog jag tåget till Alingsås, för att hälsa på en kompis. Alingsås är känt för sina fik så vi åt crêpes och gick även på två bio - Karate Kid och Predetors. Har snackat engelska hela dagen så känns dumt att skriva på svenska nu haha.
Karate Kid var bra, men väldigt förutsägbar. Ändå sevärd. Predetors var en typisk killfilm (att vi var de enda tjejerna i biosalongen säger ganska mycket) och vi orkade inte se klart slutet. Nu ska jag sova över här, vilket inte var planerat men man får vänja sig vid situationen helt enkelt...
Imorgon ska jag och A göra Göteborg!
Matcrêpes (mozarella och kyckling):
Efterrätt (vit choklad med mandlar och chokladsås):
Gillar du att fika ska du verkligen komma till Alingsås!
♥I

Shit!

När jag ändå var inne på Aftonbladet så hittade jag denna video. Shit! Jag tänkte mest på de som går i gångtunneln, speciellt han som stannar upp till vänster i bild. Så läskigt :o :s
LÄNK

Katy Perry nytt

Katy Perrys nya video:
Tänkte att jag lägger in den när jag ändå håller på ;)

Eric Saades nya Videos

Detta är Eric Saades nyaste videos som hänger ihop ;) Break of dawn och Masquerade.
Ganska bra enligt mig, vad tycker ni? :)I yrkesdjungeln

Nu när man börjar gymnasiet så börjar ju tankarna på vad man ska "bli när man blir stor" smyga sig fram. Jag har nog funderat på de flesta yrkena, men det finns inget yrke som jag hittat som skulle intressera mig livet ut. Jag kommer nog sadla om, i alla fall minst en gång ;)
När jag var liten ville jag bli...
 • Polis - Jag vet egentligen inte varför jag ville bli det, men det verkade väl häftigt och roligt ;)
 • Servitris - För att min kusin sommarjobbade som servitris när jag var ungefär 10 år och jag ville ju vara som henne så.... ;)
När jag blev lite äldre så ville jag jobba
 • På hotell. Tyckte att det verkade rätt roligt och som ett lätt arbete, man tänker ju inte på hur mycket man tjänar när man är liten... ;)
 • Lärare. Jag tyckte att en av mina lärare var så dålig och då tänkte jag att framtidens barn inte ska behöva samma dåliga lärare som jag hade, det måste finnas bättre lärare (som att jag skulle va värsta stjärnläraren eller något..?)
När jag började högstadiet så ville jag bli....
 • Ekonom. Jag kom på att jag hade lätt för siffror och att jag gillar ekonomi.
 • Ekonomisk rådgivare. Jag vill återigen hjälpa folk (man känner att man jobbar för att göra saker bättre) fast denna gång med sin ekonomi. För då började jag även kolla mycket på Lyxfällan och insåg att det vr väldigt många som har svårt att hålla sin ekonomi stabil....
 • Affärskvinna. Jag ville resa runt i världen i arbetet och göra affärer. Då kommer ju även ekonomi in i arbetet. ett annat alternativ var ekonomisk ansvarig på ett företag, som är i princip samma sak, att jag som har hand om det ekonomiska skulle få ha hand om utlandsaffärer osv...
 • Politiker. Under en mandatperiod i riksdagen så får man en lägenhet i centrala Stockholm plus att man tjänar grymt bra som politiker. Jag är en person som gillar att bestämma, men samtidigt diskutera fram beslut.
 • Egen företagare. Skapa ett riktigt framgångsrikt företag är väl allas dröm egentligen? ;)
Sen kom tanken... Detta är något som tar några år att bygga upp.... Man vill ju jobba lite kanske när man går ur gymnasiet. Då är det inte lönen som är det viktigaste, eftersom att man som ny i arbetslivet ofta inte tjänar jättebra... Ett yrke som jag gärna skulle vilja testa på är Reseledare. Man träffar mycket nytt folk, får upptäcka nya delar av världen i sitt jobb osv. Men det är något jag inte skulle vilja jobba allt för länge med, utan mer testa på hur det är.
Jag får väl se hur min yrkeskarriär kommer se ut efter gymnasiet. Kanske är det någon av dessa yrken som jag nämnt som jag kommer jobba med? Vem vet ;)
Jag ser i alla fall fram emot att komma ut i arbetslivet, speciellt nu efter sommarjobbet, då man har börjat att känna lite på arbetslivet.
Men först har man tre gymnasieår framför sig. Det är bara att kämpa på så man kommer till karriärstoppen! ;)

Regn, kort och film

Hej!
Idag har I och S tillbringat dagen tillsammans. Det resulterade i massor av knäppa kort och massor av småklipp. Småklippen blev senare en film som kommer läggas upp här! ;) Helt osammanhängande och knäpp, precis som det ska vara?
Här är i alla fall några av bilderna från dagen:
och till sist.....
FILMEN


Allmänt damp

Ibland har vi alla konstiga dagar.
Ibland går man runt och känner sig som en bajskorv. På gränsen till smutsigt hår, favoritkläderna ligger i tvätten och kylskåpet är fullt med mat men det finns ingenting att äta.
Det var ett tag sedan det var just en sådan dag för mig. Dessa dagar brukar smyga sig fram när det är skola och man till exempel inte hinner duscha sig innan skolan eller sminka klart sig eller att håret ser ut som ett rent helvete.
På sommarlovet, framför allt när jag var på gränsen mellan frisk från min öroninflammation och sjuk, så var jag rastlös men för trött för att hitta på något att göra. Sådana känslor fick jag även vissa dagar på Mallorca. Det kan vara riktigt jobbigt. Att inte ha något att sysselsätta sig med (fast att man kan ju alltid hitta på något att göra, typ städa...) och samtidigt för trött för att hitta på något att göra. Det finns heller inget roligt att göra, vilket gör dig ännu mer irriterad...
Andra "ångestattacker/nojor" jag själv kan drabbas av är...
 • Att inte veta om någonting har hänt på riktigt eller om det var en dröm
 • Att bara vilja åka bort någonstans själv, från allt och alla...
 • Jag kan börja titta efter jobbannonser och tror att jag är vuxen fast att jag i nästa sekund kommer på att det är ett litet tag till kvar...
 • Jag kan börja kolla på lägenheter osv...
Jag kommer inte på fler just nu... Men det finns rätt mycket knäppa saker som kan hända ;)

Visingsö

Nu har jag kommit hem ifrån Visingsö där min pappas kusin bor. Det var första gången för mig (som jag minns i alla fall) som jag besökte honom där han bor. Det är så himla fint på Visingsö och han äger några hästar, några kor och en hund. Jag som är hundrädd trodde att det skulle bli lite jobbigt, men Vilja, som hon heter, var hur snäll som helst. Här kommer lite bilder från vår lilla släkträff:
Gränna sett från båten
Vilja på fyrhjulingen
Vilja har ingen svans för den blev hon av med när hon busade med en häst och så trampade hästen på svansen, fick jag höra...
Min kusin (snart 17) backar med släp i nedförsbacke. Gick faktiskt riktigt bra! :)
Hästar
Åker ut för att lägga i kräftburar
Fångstresultat efter en kvarts fiske med kräfthåvar
fv: Lina, Isak, Fia, Bror, Jag och Linas kille Christian :)
solnedgång
Alla samlade. Gitarren var framme en stund också :)
En båt vid bryggan som jag själv tyckte såg ut som ett vykortsmotiv eller en tavla...
En av 3 lådor med fångst
Och slutligen en till häst ;)
Det var skoj att få lite kräftfiske på sommarlovet också. Och att få komma ut lite på landet var inte heller helt fel. Det är ju lite skönt att få komma bort från stan och göra lite annat. Jag har fiskat kräftor sen jag var liten och det är alltid lika mysigt och roligt att få komma ut på sjön och göra det. Dessutom gillar jag kräftor som jag har märkt att många kompisar inte gör. Gillar ni/äter ni kräftor?
Nu är det i alla fall kräftkokning som står på schemat så
Toodiloo! ;)

Kakdeg är också gott

Nu har jag och J bakat chocolate chip cookies. De blev riktigt mumiga, men av chokladen och nötterna som blev över gjorde vi även en egen liten blandning. Den kanske inte ser så god ut men olala!
Chocolate chip cookies recept
Isafins chokladbegär recept
Ingredienser:
ca 100 gram choklad
100 gram smör
några matskedar kakao
någon deciliter florsocker
någon eller några deciliter kokos
drygt 100 gram hela hasselnötter
Gör så här:
Smält chokladen och smöret och häll i hela skiten bara så blir det finfint. Smaka om det behövs lite mer av något. Annars är det bara att klicka ut på en plåt med bakplåtspapper och strö över lite mer kokos. Låt stelna i kylskåpet några minuter sedan är det bara att hugga in!
♥I

New York, New York

Här kommer en liten smakbit på min resa i bilder. Det var jätteroligt att ta bilder i New York!
Flygturen på åtta timmar gick finfint (längsta, men bästa flygresan för mig):
Empire State Building (den som King Kong klättrade i):
Times Square:
För varje reklamfilm som spelas (några sek) får de som äger byggnaden in 3 miljoner dollar!:
Flat iron building:
Utsikt från Brooklyn bridge - solnedgång över Manhattan:
Times Square at night:
Vi tog en båttur för att titta på Frihetsgudinnan:
En av kvällarna såg vi en Broadwaymusikal och klädde därför upp oss lite(ny klänning från Forever 21):
Mami (och brorsan i bakgrunden) :D
Central Park:
Min favoritaffär! Var typ som H&M fast bättre. Annan bra shopping var Victoria's Secret, GAP, American Eagle Outfitters och Footlockers.
Köpte även några amerikanska tidningar:
And back to Sweden again:
♥I

Visingsö

Hej!
Idag ska jag bege mig ut på en ny liten resa kan man säga, jag ska till Visingsö och sova där en natt. Vi ska bl.a. fiska kräftor, grilla och bara vara :) Kommer säkert bli toppenbra! :)
Bilder kommer säkerligen upp när jag kommer tillbaka!
Ha det bra!

Ny cykel

Vi som driver munky är sommarbarn, det vill säga I fyller år i juni, A i juli och Jag fyller år i augusti. (lite rolig onödig info;)) För hela året har jag väntat på: juni, juli, augusti för vindarna är varma då...
Idag fick jag en för tidig födelsedagspresent i form av denna cykeln av min far. Jag fyller nämligen år om 17 dagar ;)
Min gamla cykel har jag haft sen urminnes tider, ni vet då det fortfarande hette Romarriket? Om inte så måste det har varit när Olof Palme blev statsminister. Eller så köpte jag den sommaren efter att Gustaf Vasa hade åkt skidor genom Sverige... Jag minns inte riktigt ;) (Skämt och sido... Jag har haft den i ungefär 5 år tror jag), så min andra var ganska liten, gammal och utsliten, så det kändes rätt gött att få en ny. :D
Puss!

"I could really use a wish right now..."

I USA spelade de den här trailern för Charlie St. Clouds hela tiden:
Jag tycker bättre om den här än den långa trailern för jag älskar verkligen låten. Men se den långa trailern också: Här
Jättesorglig...
Filmen verkar ganska bra. Zac Efron har i alla fall fått mycket cred för sitt skådespeleri. Recensenterna tycker att han gör rollen jättebra och att han visar att han klarar av mognare roller. Way to go!
Förresten såg jag Inception i New York (på en liten skruttbiograf, som enligt mig var ganska söt). Den var väldigt bra och rekommenderas till dig som gillar thrillers och action. Plus Leonardo DiCaprio är alltid bra!
Blink
♥I
Uppdatering:
Charlie St. Clouds går inte på bio i Sverige... Damn SF

Utåtriktade och viktfixerade

Nu är även jag tillbaka från min resa, och är riktigt jetlagd eftersom jag i princip inte sov något på flyget.
New York var i alla fall en riktigt rolig stad, som jag mer än gärna återvänder till. Det var första gången jag var i staterna så det gjorde resan extra intressant.
En av de första sakerna jag la märke till var att de flesta amerikanerna är väldigt utåtriktade och pratglada. Det märkte jag inte minst när jag åkte hiss. Enligt amerikanarna verkar det inte finnas något som heter pinsam-tystnad-i-hissen, utan de bara babblar på. Sedan när man går ur hissen är man typ BFF's. Jättehärligt! Dock var det också många turister i stan just nu. Väldigt många pratade spanska, men det är för att det bor många spansktalande människor i USA (plus turister) - det fanns bland annat spanska TV- och radiokanaler.
Amerikanarna älskade min hatt! Och utåt som de är höll de inte på komplimangerna. Till exempel blev en försäljare också helt kär i min brorsas hår
En annan sak med USA (New York) är att man kan räkna kalorier verkligen överallt. På alla cafeér, affärer och restauranger står hur mycket kalorier allt innehåller. Det var lite skrämmande, men även bra för dem som vill banta ner sig lite eller ha koll på kalori-intaget (USA är ju typ världens fetaste land). Jag har aldrig räknat kalorier förut, men där var det jättelätt att ha koll.
Frukost på Starbucks jippie! Jag åt detta första dagen, orkade faktiskt inte allt
♥I

Likhet med Kissie...

Detta är en väldigt rolig (enligt mig) tillfällighet:
Minns ni i mars, då åkte jag till Gran Canaria. Vid samma tid åkte även Kissie dit. Fast vi var ju på olika sidor av ön så jag träffade ju aldrig på henne ;)
Nu har jag ju precis kommit hem från Mallorca. Vem är där om inte Kissie? Fast det är ju samma sak där, hon är i Magaluf och jag var i Can Picafort, så även där på olika sidor av ön. Lite kul är det ändå att vi båda åker till samma ställe, två gånger i rad (för min del, för hon har ju varit i Grekland osv emellan) Själv tycker jag att det är en rolig tillfällighet.
Denna gången åkte jag även från Arlanda, precis som henne ;) Ännu mer likhet :o
Och nej, vi bokade resorna innan hon skrev om sina på sin blogg, så det har inte blivit så "med flit" utan bara en ren tillfällighet! ;)
Lite onödig information till er :D


Här är mitt hotell sett från Google maps:


Mallorca!

Igår kväll kom jag hem från Mallorca. Jag trodde på förhand att resan inte skulle bli så bra som den verkligen blev. Jag fick många nya vänner och idag när jag vaknade i Sverige så kändes det som att hela resan var en dröm. Den var så fantastiskt rolig, och jag har träffat många nya människor som jag sent kommer glömma! Tur att man har några bilder som bevis på att allt inte var en dröm. ;) Jag saknar redan alla människor som jag lärde känna under veckan, den goa stämningen, solen, kommentarerna ja, allt! Jag vill bara tillbaka nu genast, men det går ju inte ;) Jag kommer försöka få oss att åka dit nästa år igen, hotell: Vell Mari på Mallorca :)
Lite bilder från resan:
Hav ;)
Clemente, numera också kallad min bror ♥
Fabio!
Clemente och Fabio!
Vell Mari
Me ;)
Mycket söt! ;)
Från vår altan :)
Hav!
Hann inte ta någon bild med mig, Andrea, Clemente, Fabio och Alessandro, men det gick bra ändå ;) Riktiga skojare de där italienarna! Dessutom blev jag någon form av ökänd? (Mallorca är en ö, kul skämt va?) för de flesta visste vem jag var på hotellet eftersom att jag var den enda tjejen som spelade fotboll, därav smeknamnet Ibra, som jag kallades av Alessandro ;) Även dom tyckte att jag var lik Carolina Klüft... Haha! Det var många som ville prata med mig och det tackar jag ju inte nej till, alltid trevligt! :) Dessutom var det i stort sett bara vi som var svenskar så då sattes både min engelska, tyska och den lilla gnuttan spanska som jag kan på prov. Kanske inte så kul för er att läsa om det här, men det är ändå kul att få dela med sig lite ;) Hehe! Dessutom försökte de få mig att jobba med dom, det vill säga, dom ville att jag skulle vara maskoten Smilie, men jag tackade nej till att klä på mig en jättevarm och tjock dräkt i 30°C värme ;)
Tur att de flesta har Facebook så att man kan hålla kontakten.
Många nya vänner i utlandet i alla fall, stor saknad till Mallorca! Jag skulle lätt velat stanna minst en vecka till, men så är det!
Puss!

Dunkin Donuts

Dunkin Donuts finns överallt här, fler än Starbucks till och med O.o och jag är helt förälskad i Coffee Coolatta, så himla gott! Kommer sakna den när jag kommer tillbaka till Sverige.
Men jag tycker att Mr Donuts munkar är mycket godare än Dunkin Donuts ;)

A♥
Annonser från BloggPartner

www.cocoo.se -
Massor av trendiga halsband, armband, örhängen, ringar och klockor!
Cocoo.se - Massor av trendiga smycken, klockor, ringar, örhängen, halsband och armband!Annonser från BloggPartner